Wat is web analytics?

Web analytics is het meten, verzamelen, analyseren en rapporteren van webgegevens voor het begrijpen en optimaliseren van webgebruik. Het is niet alleen een proces voor het meten van webverkeer, maar kan ook worden gebruikt als een hulpmiddel om de effectiviteit van een website te beoordelen en te verbeteren.

SEO

Aan de hand van meer dan 140 punten wordt je website geanalyseerd en beoordeeld door de ogen van zoekmachines. In tegenstelling tot andere marketingbureaus, die zich alleen focussen op Search Engine Optimization (SEO), gaat deze websitescan veel verder. SEO is namelijk maar een beperkt onderdeel van web analytics.

Zoekwoorden

We kijken niet alleen naar de score van je website, maar ook naar belangrijke zoektermen. Waar word ik nu op gevonden en waar wil ik op gevonden worden? Hierin geven we je waardevolle inzichten. Nog een andere belangrijke vraag: hoeveel websiteverkeer brengt me dit dan? Ook daar geven we antwoord op. Door verschillende databronnen te koppelen, kunnen we in kaart brengen hoeveel meer bezoekers je zult aantrekken door een hogere positie op een bepaald zoekwoord.

Locaties

Naast de techniek, SEO en zoekwoorden richten we ons ook op locaties. Hoe presteert mijn website zo optimaal mogelijk voor maximaal bereik? Dit bekijken we zowel in zoekvolume als geografisch. Want de zoekresultaten in Amsterdam zijn natuurlijk anders dan in Maastricht.

  • Inzicht verkrijgen in de data van je website
  • Een website beter begrijpen en optimaliseren
  • Groter bereik en betere vindbaarheid vanaf diverse locaties
  • Het genereren van meer leads

bekijk voorbeeldrapportage

“Ton is een zeer gedreven vakspecialist die als geen ander de ontwikkelingen in zijn vakgebied kent en volgt. Web Analytics en Data Driven Marketing kennen voor Ton geen geheimen. Vol enthousiasme heeft hij ons meegenomen in het doorvoeren van een aantal verbeteringen om de online vindbaarheid van de website te verbeteren en op welke innovatieve wijze Data kan worden gegenereerd uit online gedrag van bezoekers van de website. Overduidelijk hebben deze inspanning geleid tot resultaat!”


Marnix Postma & Jacco KempenLimbourg & Partners

Hoe gaan we te werk?

Met een uitgebreide website analyse (meer dan 140 punten) optimaliseren we je website voor een groter bereik en betere vindbaarheid. In tegenstelling tot bureaus die zich enkel richten op zoekmachine optimalisatie (SEO) en zoekmachine adverteren (SEA), gebruiken we bij web analytics de data die direct afkomstig is uit zoekmachines als Google en Bing. Vervolgens verrijken we deze met data uit aanvullende bronnen, om jouw websiteprestaties te meten en te verbeteren.

Stappen web analytics proces

1. Inventarisatie – het verzamelen van data

Tijdens de inventarisatie brengen we onder andere in kaart wat je gewenste doelstellingen zijn, wie je concurrenten zijn en op welke zoekwoorden je gevonden wil worden binnen je doelgebied.

2. Zoekwoordenanalyse – het verrijken van data

We kijken welke zoekwoorden een hoog zoekvolume en een lage concurrentie hebben, zodat we weten welke zoektermen voor jou het meest interessant zijn.

3. Uitvoeren web analytics – het vertalen van data naar informatie

Tijdens de web analyse wordt je website op meer dan 140 punten gemeten door de ogen van zoekmachines.

4. Eindrapport – technische en inhoudelijke verbeteringen

Het rapport toont welke acties uitgevoerd dienen te worden door de websitebouwer en content specialist.

Kunnen we je helpen bij het oplossen van web analytics vraagstukken?

Doe de gratis webanalyse