Wat is Data Driven Marketing?

Data driven marketing is eigenlijk niets meer dan het verzamelen, verrijken en analyseren van uiteenlopende gegevens van je websitebezoekers. Hierdoor kun je aansluitend gerichtere en effectievere marketingactiviteiten uitvoeren en precies inspelen op hun behoeften. Met data driven marketing kun je marketingcampagnes en de bijbehorende vervolgacties volledig automatiseren.  Zo kun je bijvoorbeeld monitoren en meten hoe je campagnes scoren en waar je doelgroep zich bevindt. Het primaire doel is om anonieme websitebezoekers stap voor stap uit hun anonimiteit te halen en te vertalen naar loyale klanten.

Data driven marketingplatform

De interacties die nodig zijn om je marketingproces te automatiseren, hebben we gestroomlijnd in een marketing automation proces. Zo doet de marketing gewoon zijn werk en hoef je hier niet continu aandacht aan te besteden. Tognology levert een compleet data driven marketingplatform en richt dit volledig op maat voor je in. Aansluitend worden een of meerdere medewerkers getraind, zodat ook zij het maximale uit deze oplossing kunnen halen. Het platform is bijzonder flexibel en volledig te integreren met je website, sociale media platformen als Facebook, LinkedIn en Twitter en andere systemen waaronder Office365, Pipedrive, Salesforce en Dynamics CRM.

  • Transformeer anonieme websitebezoekers in trouwe klanten
  • Automatiseer al je online marketingactiviteiten
  • Profiteer van leadgeneratie op de automatische piloot
  • Stroomlijn alle email, nieuwsbrief- en evenementencampagnes net als de opvolgacties vanuit een centrale plek
  • Bespaar veel tijd en geld door een data gedreven website

bekijk voorbeeldrapportage

“’Ton’s enthousiasme over, en liefde voor data driven marketing werken ronduit aanstekelijk. Hij brengt daarmee nieuwe inzichten en zet je telkens weer op scherp. Zijn visie en professionele manier van werken sluiten naadloos aan op die van ons. Wij zijn met Tognology weer een top-partner rijker!”


Peter van Neer & Vincent DrabbeDirectie – Have a Byte

Het data driven marketing proces

Bij online marketing gaat het om het aantrekken van bezoekers naar je website. Vervolgens wil je deze vertalen naar terugkerende en betrokken klanten. Een voordeel van online marketing — vergeleken met offline marketing — is dat je elke stap in het proces inzichtelijk kunt maken en, waar nodig, kunt bijsturen. Het nadeel is dat er een overvloed aan mogelijkheden en kanalen zijn. Bovendien komt er in eerste instantie een behoorlijke technische complexiteit bij kijken. Daarnaast is de online concurrentie groot, waardoor het steeds moeilijker wordt je te onderscheiden van je concurrenten. Echter, daar heeft Tognology een oplossing voor.

Het voortraject

Om te zorgen voor optimale conversie, gaan we eerst de basis neerzetten. Deze dient als referentiekader. Aan de hand van onze bevindingen en het aanbrengen van de eigen systemen, kunnen we een volledig beeld van jouw online situatie schetsen. Vervolgens ontwikkelen we een passende online marketingstrategie. Dit eenmalige proces is het voortraject.

Het cyclisch proces

Als de basis is gelegd en de strategie staat, kunnen we starten met de communicatie-uitingen. Dit kun je intern oppakken of laten uitvoeren door een van onze partners. We verzamelen alle data in onze systemen. Op basis van dit inzicht optimaliseren we jouw online communicatie, website en conversie. Dit bestaat aan de ene kant uit enkele maandelijkse uren en aan de andere kant uit licenties voor de benodigde systemen. Het is een terugkerend proces en wordt daarom het cyclisch proces genoemd.

De licenties

Data driven marketing bestaat uit verschillende onderdelen. Om het eenvoudig en overzichtelijk te houden, werken we met licenties. Gekeken naar jouw bedrijf, wensen en behoeften koppelen we de benodigde licenties aan het project. Natuurlijk is het mogelijk om onderdelen toe te voegen of weg te laten, mocht je deze voorlopig niet wensen te gebruiken. Elke licentie is maandelijks aanpasbaar. Zolang het maar bijdraagt aan je doelstellingen.

Webvisitors

Webvisitors brengt bedrijven in kaart die je website bezoeken. Hoe komen bezoekers op je website terecht? Waar hebben ze interesse in? En zijn ze gericht naar iets op zoek? De leadgeneratie tool is uitsluitend bedoeld voor B2B organisaties. We verzamelen gedetailleerde informatie over het bedrijf, zoals de contactgegevens en bezochte webpagina’s. Deze data wordt verrijkt en direct opgenomen in het data driven marketingplatform. Met de informatie kun je nieuwe contactlijsten maken die onder andere gebruikt kunnen worden voor acquisitie doeleinden, zoals het versturen van een mailing. De onbekende websitebezoeker wordt hierdoor al bekender, omdat je weet vanuit welke firma hij of zij afkomstig is.

Hoe gaan we te werk?

Om je acquisitie nog succesvoller te maken, achterhalen we gedetailleerde gegevens van bedrijven die je website bezoeken. Dit doen we door het data driven marketingplatform te koppelen met een big data bedrijvendatabase die gegevens bevat van miljoenen bedrijven wereldwijd. Ieder bedrijf heeft een zogenaamde IP-reeks die wordt opgeslagen binnen Google Analytics. Deze lezen we uit en verbinden we met de bedrijvendatabase. De verrijkte informatie wordt teruggestuurd naar het data driven marketingplatform waar het wordt gekoppeld aan de anonieme bezoeker. Deze oplossing is volledig AVG proof.

  • Ontdek welke bedrijven je website hebben bezocht en waar ze naar op zoek waren
  • Automatisch verrijken van bedrijfsprofielen
  • Profielen van anonieme zakelijke websitebezoekers direct gekoppeld in het data driven marketing platform voor verdere acties
  • Voorzie het salesteam van mogelijk geïnteresseerde leads