Data specialist in Limburg met een uniek concept

Als gedreven data specialist heeft Tognology een vernieuwend concept ontwikkeld dat complexe datamodellen vertaalt naar inzichtelijke informatie. Dit helpt jouw organisatie bij het in kaart brengen en analyseren van knelpunten, die vervolgens worden omgezet in praktische verbeteracties.

Van ruwe informatie naar nieuwe inzichten

De kracht ligt in het combineren van verschillende databronnen, waardoor waardevolle informatie ontstaat. Vervolgens leidt deze informatie naar nieuwe inzichten. Daarbij maakt het vakgebied niets uit. Of het nu om verkoop, marketing, ICT of HR gaat. Het betreft zowel online als offline data.

Jouw wensen en budget staan centraal

Afhankelijk van de situatie, bepalen we samen wat de behoeftes zijn van jouw bedrijf. Onze oplossingen zijn volledig op maat en houden altijd rekening met jouw wensen en budget. Want dat is de kortste weg naar meer succes!

Waarom Tognology?

We zien dat steeds meer organisaties beseffen dat ze “iets” moeten met data en Business Intelligence. Alleen weten ze nog niet precies hoe en wat. Onder andere door laagdrempelige toepassingen als Microsoft Power BI en Google Data Studio zetten bedrijven de eerste stappen op dit gebied.

Maatoplossing

Al snel komt er een bepaalde mate van complexiteit bij kijken en zijn er aanvullende systemen nodig om de data op de juiste manier te verkrijgen en te bewerken. De meeste van deze oplossingen zijn nauwelijks betaalbaar voor het MKB. Als ze wel betaalbaar zijn, worden de kosten snel opgedreven. Je hebt namelijk dure consultants nodig die dagenlang bezig zijn met het inrichten van dergelijke platformen en het bouwen van dashboards. Voor Tognology geldt dit niet.

Betaalbaar totaalconcept voor MKB

Uiteindelijk ontstond het idee om Tognology op te richten. We ontwikkelden een betaalbaar en schaalbaar concept dat alle functionaliteiten bevat van dergelijke Enterprise oplossingen. En dat tegen een MKB-tariefstelling! Onze oplossing is in staat om middels al ontwikkelde bouwstenen snel en eenvoudig een eerste concept te realiseren. Doordat we de bouwstenen kunnen hergebruiken en aanpassen, hoeft het wiel niet steeds opnieuw uitgevonden te worden. Bovendien doen we (bijna) alles in eigen beheer, waardoor we de totale kosten laag kunnen houden.

 • Eerste data analytics bedrijf in Zuid-Limburg voor het MKB
 • 500+ reeds beschikbare databronnen
 • Extraheer, verrijk en transformeer data naar (eigen) data warehouse
 • Maatoplossing geschikt voor elk MKB-bedrijf
 • Vrijblijvende quickscan en voorbeeld van data extractie naar spreadsheet

Gratis demo

Tijdens de online demo zoomen we in op je doelstellingen en laten we de dashboards live aan je zien. Vervolgens bepalen we waar je behoeften liggen en kijken we welke maatoplossingen hier het beste bij passen.

Geïnteresseerd? Plan nu een demo!

Plan een online demo
 • 24/7 in dienst van opdrachtgevers en relaties
 • 30+ jaar ICT-ervaring
 • 20+ jaar marketing en sales ervaring
 • 500+ bedrijven in Limburg ondersteund bij ICT-vraagstukken

Data analist uit Maastricht

Mijn naam is Ton Tognolli en ik ben oprichter van Tognology. Geboren en getogen in Maastricht, waar ik nog steeds woonachtig ben. Gedreven, gepassioneerd en enthousiast. Zo kun je mijn persoonlijkheid het beste omschrijven. Want als ik iets voor ogen heb, dan ga ik er 100% voor. Ik stop pas wanneer mijn missie is geslaagd. Daarom sta ik 24/7 in dienst van mijn opdrachtgevers en relaties.

30+ jaar ICT-ervaring

Al op jonge leeftijd ontwikkelde ik een sterke interesse voor computers en applicaties. Vandaar mijn achtergrond als data analist, netwerkbeheerder en projectmanager. Na tientallen jaren operationele ICT-ervaring en softwareontwikkeling besloot ik mijn carrière voort te zetten in de marketing en sales.

20+ jaar marketing en sales ervaring

Ik wilde mijn kennis en kunde inzetten bij meerdere opdrachtgevers om mijn expertise en ervaring meer diepgang te geven. Uiteindelijk ontwikkelde ik een eigen marketing- en salesconcept dat ik implementeerde bij een organisatie waar ik mede aandeelhouder was. Na de succesvolle verkoop van deze firma in 2016 besloot ik om terug te keren naar mijn ‘oude’ vakgebied: data analyse.

500+ bedrijven in Limburg ondersteund bij ICT-vraagstukken

Mijn ervaringen in ICT, marketing en sales bleken een uitstekende combinatie te zijn voor het opzetten van Tognology. Als ICT-adviseur heb ik meer dan 500 bedrijven, voornamelijk MKB(+) in Limburg, ondersteund bij het oplossen van hun ICT-vraagstukken. Nu zet ik dat voort als data analist, maar dan op het gebied van data driven marketing, data analytics en ETL automation.

Partnerships

Het vakgebied waarin Tognology opereert, is veelomvattend en ingewikkeld. Het is onmogelijk om alle werkzaamheden alleen te doen en tegelijkertijd de kwaliteit te behouden. Daarom werken we samen met ervaren partners. Allen gedreven specialisten met een passie voor online marketing of data analyse.

Projectteams

Om het beste uit elkaars kwaliteiten te halen, werken we nauw samen in projectteams. Zo kunnen we jou als opdrachtgever het beste bedienen, omdat er vanuit alle hoeken naar je situatie gekeken is. In een online-wereld die continu veranderd, is dit een absolute noodzaak!

Specialisaties

We hebben korte lijnen met onze partners en bewaken de voortgang in de samenwerking. Vanuit verschillende disciplines worden teams samengesteld met, onder andere, de volgende competenties:

 • Techniek;
 • Concept en strategie;
 • Tekst, contentcreatie en vormgeving;
 • (Social Media) Campagnes en online marketing.

“Onze samenwerking met Ton gaat verder dan alleen klant-leverancier verhouding. Het is uitgegroeid naar een partnership waarbij we samen complexere klantcases oppakken en Ton feilloos aansluit bij onze marketing teams. Zijn expertise, inzicht maar vooral zijn betrokkenheid hebben ervoor gezorgd dat ons partnership een stevig fundament heeft en prima basis is voor onze groei in de komende jaren.”


Paul DenisDirecteur Morres & Company